خواص سیر برای سلامتی باورنکردنی است. سیر یکی از درمان‌های رایج گرفتگی صدا است، همچنین سیر به‌تنهایی برای درمان دندان درد و مخلوط سیر و زنجبیل برای درمان درد دندان عقل مؤثر است. بقراط، پزشک یونان باستان و پدر پزشکی غرب عادت داشت برای بهبود انواع مشکلات سلامتی سیر تجویز کند. درواقع، او اعتقاد داشت: «بگذارید خوراکی داروی شما باشد و دارو خوراکی شما باشد.» علم نوین اخیرا بسیاری از خواص سیر برای سلامتی را تأیید کرده‌ است. این گیاه پرخاصیت یکی از قدیمی‌ترین گیاهان کشت‌شده در جهان است و سوابق تاریخی نشان می‌دهند که استفاده از آن تقریبا از ۵۰۰۰ سال پیش آغاز شده است.افسانه‌ها نشان می‌دهد که فرعون‌های مصر برای این گیاه جادویی بسیار ارزش قائل بودند تا جایی که برای ساختن اهرام مصر، هر روز به بردگان خود مقدار مشخصی سیر می‌دادند تا آنها را برای انجام این کار سخت، متناسب و قوی نگه دارند. در طول تاریخ، سیر همواره به‌عنوان یک درمان مناسب برای انواع بیماری‌ها شناخته شده است. به‌عنوان مثال در زمان شیوع بیماری های واگیردار مانند وبا، سل و در جنگ جهانی اول، از آن به‌عنوان یک ضدعفونی‌کننده برای زخم‌هایی که نیازمند تمیز کردن و درمان‌اند، استفاده می‌شد.


خواص سیر برای سلامتی


درمان سرماخوردگی
گفته می‌شود سیر به‌عنوان یک مکمل در بالا بردن عملکرد دستگاه ایمنی مؤثر است.

یک پژوهش بزرگ ۱۲ هفته‌ای نشان داد مصرف روزانه‌ی سیر به‌عنوان مکمل غذایی، تعداد گزارش‌های سرماخوردگی کسانی را که سیر مصرف کرده‌ بودند، در مقایسه با گروه کنترل پژوهش، ۶۳ درصد کاهش داد. همچنین مدت مشاهده‌ی علائم سرماخوردگی به‌طور متوسط در گروه کنترل پژوهش ۵ روز بود، اما در گروه مصرف‌کنندگان سیر به ۱.۵ روز رسید و کاهشی ۷۰ درصدی داشت.

پژوهش دیگری نشان داده‌است دوز بالای عصاره‌ی سیر (۲.۵۶ گرم در روز) می‌تواند تعداد روزهای ابتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا را ۶۱ درصد کاهش دهد.

کاهش فشار خون
بیماری های قلبی عروقی مانند حمله قلبی و سکته قلبی بزرگ‌ترین قاتل‌های دنیا هستند. فشار خون بالا یا همان هایپرتنشن، یکی از مهم‌ترین عوامل این بیماری‌هاست. پژوهش‌های انسانی نشان داده‌ است، سیر به‌عنوان یک مکمل غذایی تأثیر چشمگیری در کاهش فشار خون افراد مبتلا به فشار خون بالا دارد.

در یک پژوهش، عصاره‌ی سیر در دوز ۶۰۰ تا ۱۵۰۰ میلی‌گرم در یک دوره‌ی ۲۴ هفته‌ای به اندازه‌ی داروی آتنولول در کاهش فشار خون مؤثر بود. دوز سیر به‌عنوان مکمل غذایی باید نسبتا بالا باشد تا اثرات مطلوب داشته‌ باشد. میزان آلیسین مورد نیاز بدن حدودا برابر با ۴ حبه‌سیر در روز است.

پایین آوردن خطر بیماری‌های قلبی
سیر در کاهش کلسترول کل و کلسترول ال‌دی‌ال (کلسترول بد) و پایین آوردن خطر بیماری‌های قلبی مؤثر است. برای کسانی که کلسترول بالا دارند، ظاهرا سیر به‌عنوان یک مکمل غذایی، کلسترول کل و یا ال‌دی‌ال را حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش می‌دهد.

اگر به‌طور خاص ال‌دی‌ال (کلسترول بد) و اچ‌دی‌ال (کلسترول خوب) را بررسی کنیم، ظاهرا سیر، ال‌دی‌ال را کاهش می‌دهد اما تأثیر اثبات‌شده‌ای روی اچ‌دی‌ال ندارد.

به‌نظر نمی‌رسد سیر سطح تری‌گلیسرید را، که عاملی خطرناک برای بیماری قلبی است، کاهش دهد.1

کاهش سطح کلسترول
سیر خام، سرشار از ترکیب آلیسین، که از اکسیداسیون کلسترول LDL (بد) جلوگیری می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که میزان کلسترول و تری گلیسیرید در موش‌هایی که سیر خام مصرف می‌کنند، کاهش می‌یابد. با این حال، تحقیقات کافی برای اثبات قطعی این مزیت سلامت صورت نگرفته است.

زخم‌ها را بهبود می‌بخشد
به عنوان یک گیاه درمانی موثر برای زخم‌های آلوده نیز موثر عمل می‌کند. ۲ حبه خرد شده را روی ناحیه آلوده قرار دهید تا تسکین فوری حاصل شود.

افزایش سلامت استخوان
گیاهانی مانند سیر و پیاز ممکن است، بر میزان استروژن در زنان و یائسگی تأثیر بگذارد و خطر ابتلا به آرتروز را کاهش دهد. آنها همچنین ممکن است، پوکی استخوان را به حداقل برسانند و سلامت کلی استخوان را در آقایان و خانم‌ها بهبود بخشند.

هضم را تقویت می‌کند
گنجاندن روزانه یک حبه سیر خام در رژیم غذایی به مشکلات گوارشی کمک می‌کند. حتی ممکن است التهاب یا سوزش کانال معده با استفاده از این گیاه را کاهش دهد. سیر به پاکسازی بیشتر مشکلات روده مانند دیسانتری، اسهال و کولیت کمک می‌کند. نقش آن در دفع مواد زایئد  موثر است. این ماده روی باکتری‌های خوب روده تأثیر نمی‌گذارد، بلکه انواع مضر را از بین می‌برد. این نه تنها هضم را بهبود می‌بخشد بلکه به تسکین گاز معده نیز کمک می‌کند.

سیستم ایمنی را تقویت می‌کند
سیر دارای مواد مغذی گیاهی است که به کاهش استرس اکسیداتیو و تقویت ایمنی کمک می‌کند. این گیاه همچنین باعث کاهش خستگی و تقویت انرژی می‌شود. گزارشی در سال ۲۰۱۲ در مجله آفریقایی گیاهان دارویی سنتی، مکمل و جایگزین نشان داد که مطالعه‌ای روی موش‌ها انجام شده و در نهایت مشخص شد که سیر در تقویت عملکرد سیستم ایمنی نقش کمک کننده‌ای دارد یا خیر. بعد از اینکه عصاره‌های سیر (Allium sativum) به موش‌ها در غلظت‌های مختلف تزریق شدند، محققان دریافتند که عصاره‌ها، به ویژه در غلظت‌های بالاتر، به طور قابل توجهی تعداد سلول‌های سفید خون را افزایش داده و اثرات تحریک کننده ایمنی بیشتری از خود نشان می‌دهند.2

به جلوگیری از آلزایمر و زوال عقل کمک می کند
سیر حاوی آنتی اکسیدان هایی است که از مکانیسم های محافظ بدن در برابر آسیب اکسیداتیو پشتیبانی می کنند. نشان داده شده است که مقادیر زیاد مکمل های سیر باعث افزایش آنزیم های آنتی اکسیدانی در انسان می شود و همچنین استرس اکسیداتیو را در افرادی که فشار خون بالا دارند کاهش می دهد.
 
اثرات ترکیبی در کاهش کلسترول و فشار خون و همچنین خواص آنتی اکسیدانی ، ممکن است خطر ابتلا به بیماری های مشترک مغز مانند آلزایمر و زوال عقل را کاهش دهد.

ممکن است به زندگی طولانی تر کمک کند
تأثیرات بالقوه سیر بر طول عمر، اساساً غیرممکن است. اما با توجه به تأثیرات مفیدی که بر فاکتورهای مهم خطر مانند فشار خون می گذارد ، معقول است که سیر می تواند به شما در زندگی طولانی تر کمک کند.

این واقعیت که می تواند با بیماری عفونی مقابله کند نیز عامل مهمی است ، زیرا اینها علل شایع مرگ به ویژه در افراد مسن یا افراد دارای سیستم ایمنی با اختلال عملکردی است.

سم زدایی فلزات سنگین در بدن کمک کند
نشان داده شده است که ترکیبات گوگرد موجود در سیر از آسیب اندام در برابر سمیت فلزات سنگین محافظت می کنند. یک مطالعه چهار هفته ای در کارمندان یک کارخانه باتری اتومبیل (قرار گرفتن در معرض بیش از حد سرب) نشان داد که سیر 19 درصد باعث کاهش سطح سرب در خون می شود. همچنین بسیاری از علائم بالینی سمیت ، از جمله سردرد و فشار خون را کاهش می دهد.

هر روز سه دوز سیر حتی بهتر از داروی پنی سیلامین در کاهش علائم است.3

اگر به دنبال راه های از بین بردن بوی بد سیر از دهان خود هستید روش های زیر را امتحان کنید.

خردل بخورید

آدامس بجوید یا قرص نعناع بخورید

جعفری بخورید

نعناع، هل، رازیانه، دانه‌ی رازیانه و میخک بجوید

شیر بخورید

ماست بخورید

دانه‌ی قهوه بجوید

خوراکی‌های سرد مانند بستنی وتنقلات یخی مصرف کنید

لیموی تازه بخورید

یک فنجان چای سبز یا چای نعناع بنوشید4


پی نوشت:
1.www.chetor.com
2.www.borna.news
3.www.beytoote.com
4.www.asriran.com